Колеги имам нужда от помощ имам проблем с парното спря да духа топло помогнете от какво може да е духа само студено колата не знам дали сгреших и дали така се прави отвих пластмасата на радиатора при загасена кола почна да тече след което я запалих и при загасена я завих за обездушаване какво може да е ТЕРМОСТАТ ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Парно
Collapse
X
-
-
-
Вариантите са два- въздух в системата, заседнала клапа.
Термостата и да не работи, все ще подухва топло, но е добре да го смениш, ако не загрява.
На една от колите духаше студено, откачих акумулатора за малко, закачих го, клапите се размърдаха и се оправи.Last edited by lordliness; d.m.y г., 23:25.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
-
-
-
Има вероятност и в клапата да е причината, но това лесно може да се провери, като се провери дали има циркулация през радиаторчето. За целта просто трябва да се пипнат двете тръби. Ако и двете са доволно топли, означава, че циркулация на течност има и тогава вероятно проблемът е в клапата за въздуха. Ако има голяма разлика в температурите на двете тръби или ако и двете са студени при загрял мотор, проблемът вероятно е в липсата на циркулация на течност.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеТова също е възможно, разбира се.
Но колегата lordliness вече го спомена.
Според мен е излишно едно и също нещо да се повтаря няколко пъти в една тема.Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
Comment